top of page

 Ambachtelijk Atelier Roeck

Door ambachtelijke eenvoud de perfectie benaderd.

Als het over kwaliteitsstoffering gaat dan is Atelier Roeck in Vlaams Brabant en zeker in Groot Leuven een begrip. We engageren ons niet alleen tot het uitvoeren van hoog kwalitatief stoffeerwerk maar tevens door een selectie van de meest gerenommeerde stoffenfabrikanten wereldwijd.


Gestoffeerd volgens de regels van de kunst, geeft u uw zitmeubelen een opmaak naar keuze en budget, waar u nog jaren plezier van gaat hebben.


Het manuele vormgeven, het bourleren en naaien van ruggen en zitten met gebruik van natuurlijke materialen is een ode aan een bijna verdwenen eeuwenoude ambacht:

                                                          De ambachtelijke / artisanale stoffeerder!

Bij Atelier Roeck...

Stofferen we uw stijlmeubelen, canapés, zitbanken, losse kussens, bedhoofden, stoelzitten enz...in leder, stof en skai.

We herstellen en lijmen in mate van de mogelijkheden, knopen intrekken, stoffering op maat, bijna alles kan.

We zorgen voor uw rietwerken, herbiezen van zetels en stoelen.


Open op afspraak - Zéér uitgebreide stoffencollectie.

Steeds een gratis en vrijblijvende offerte. 

Algemene voorwaarden

Contact
IMG_6560.jpg
ridderstoel.jpg

U wil een afspraak?

U stelt een dag en tijdstip voor welk u zou willen langskomen- graag met wat alternatieven / ruimte -  ik bevestig uw afspraak binnen de dag. - PAS OP  u dient uw afspraak ALTIJD bevestigd te krijgen vooraleer u langskomt. 

dit kan per:

telefoon, mail, sms, WhatsApp, Facebook, Instagram, per post, rooksignalen, postduif of u komt gewoon eens langs ( dit moet ik echter afraden omdat ik er niet altijd ben ).

Het zekerste is per telefoon / SMS - dan heeft u onmiddellijk bevestiging

016 56 71 69  -  0475 49 03 75

Wanneer kan u langskomen?

Maandag t.e.m. zaterdag. Van 8:00 u tot 18:00 u

Zondag en 's avonds kan ook als u het héél schoon vraagt 😉

Dit is eerder uitzondering dan regel.

Offerte ?

Stuur uw gegevens met uw vraag en wees zo duidelijk mogelijk. Daarnaast neemt u een paar foto's en mailt die naar: atelier.roeck@gmail.com of via WhatsApp samen met uw coordinaten, zodat ik weet wie u bent.

Ik bezorg u binnen de week een offerte.

Voor alle offertes op afstand: zie de voorwaarden....hier

Kraaikant 65 Nieuwrode - Holsbeek

+32 16 56 71 69

0475 49 03 75

  • facebook
  • generic-social-link

Je gegevens zijn verzonden!

12046799_1038975466121170_50652733893702

Vragen..?

Hoe gaat dit alles in zijn werk?

We gaan er van uit dat u een offerte heeft ontvangen en u akkoord gaat tot herstofferen. Ofwel heeft u uw eigen stof of u wil een stof bij ons komen kiezen. In dat laatste geval dien je langs te komen voor de stofkeuze. Ik controleer later bij de leverancier of de stof in voorraad en uit één stuk is en er wordt een periode afgesproken. ik plan het werk in en op de afgesproken dag wordt uw zitmeubel opgehaald of u brengt het binnen.  Er wordt dan ook onmiddellijk aan begonnen. Na voltooing wordt u opnieuw gecontacteerd om de leveringsdatum af te spreken.
Alle stukken worden cash - in biljetten en munten - betaald, tenzij anders overeengekomen.

Is de offerte bindend?

Een offerte op afstand is en blijft een offerte op afstand, ze is onderhevig aan een actuele fysieke evaluatie van het te stofferen stuk. Het is steeds beter om met het stuk langs te komen om zo een correcte offerte te krijgen.  Met een offerte op afstand ( via mail - sms- WhatsApp...) heeft u toch al een redelijk correct beeld van de kost.

Bij elk stuk is er steeds de kans op het verborgen gebrek, soms zijn de houtstructuren een zeef of is er een breuk, of zijn de nagelblokken kapot... steeds wordt hiervan een foto genomen en om uw mening gevraagd vooraleer we overgaan tot herstelling of bijwerking.

LET WEL:

Indien een herstelling of bijwerking ABSOLUUT noodzakelijk is om tot een goed, blijvend resultaat te komen zal ik hierop aandringen. Indien u beslist om mijn advies te negeren kan ik besluiten de stoffering te staken omdat er dan geen degelijk afgewerkt product kan afgeleverd worden. Uw stuk wordt dan teruggegeven en de reeds uitgevoerde werken gefactureerd.

Kan ik een korting bekomen?

Hier moet ik je teleurstellen!

Ik denk dat het duidelijk is dat ik niet op een souks of een braderij sta, ook niet aan de rand van de weg met een kraam wuivend naar passanten waarmee het de gewoonte is af te dingen.

Waarom niet? Omdat al deze boven aangehaalde " commerçanten" winstmarges aanhouden die rekening houden met afding-neuroses.

Mijn prijzen zijn correct en maken het mogelijk een hoge kwaliteit van arbeid en materiaal te garanderen. Als ik financieel moet inbinden zal het voornamelijk ten koste van kwantiteit aan materialen gaan en dat is nu net wat ik niet wil.

Indien u meerdere stukken heeft die dienen gestoffeerd kan er wel in de transportkost overlegd worden...

Ik woon op de derde etage van een appartementsgebouw, hoe verloopt alles dan?

Atelier Roeck heeft een ophaal en leverdienst, verzorgd en zeker.
Voor extra grote, zware stukken, al dan niet op etage wordt er een transportdienst ingezet, deze mensen zijn gespecialiseerd in het transporteren van meubelen en hebben indien nodig een ladderlift. U dient hier dus goede afspraken te maken voor datum en toegankelijkheid voor ophaling en levering.

Ik heb mijn eigen stof...wilt u hiermee stofferen?

Jazeker.
Onthoud wel dat er op uw stof en de stoffering ervan géén garantie kan gegeven worden... zo reageren bvb. Chinese stoffen met siernagels zodat "roestkringen" ontstaan, blijkbaar zitten er chemische reactoren in zulke stoffen, het zal je maar overkomen.
Bij Atelier Roeck aangekochte stoffen zijn gewaarborgd in kwaliteit en slijtvastheid.

Wat kost een stoffering?

Dat is een vraag met een genuanceerd antwoord. Het kost zoveel als u zelf wil, het is een beetje zoals bij een auto kopen, je hebt een heleboel opties die de prijs omhoog duwen. 

Je hebt een stoffering voor intensief gebruik, voor normaal gebruik en voor fantasie gebruik.

De fantasie-stoffering is het goedkoopst - dat wil zeggen dat je stoeltje of zetel occasioneel kan gebruikt worden - niet meer! Voor normaal gebruik voeren we de opmaak op naar een regelmatig licht gebruik, niet voor mensen van 140 kg...🥴 - dat verlangt een hardere opmaak.

Voor intensief gebruik gebruiken we verstevigde veren, en een natuurlijke vulling voor de "hardcore" gebruiker. 

Met een stoffering voor intensief gebruik "zit" u voor minstens 30 jaar goed - op voorwaarde dat u het meubel dan ook gebruikt om op te ZITTEN!😳

Zitmeubelen worden soms als alternatief voor springkastelen en andere "specifieke recreatie" gebruikt....🤨😉.

Doet u herstellingen...?

Zeker, we doen herstellingen in de mate van het mogelijke, slaglatten of nagelblokken vervangen zijn terugkerend activiteiten, gebroken poten of loszittende verbindingen lijmen kan ook mits de constructie dit toelaat. Het herstellen van kapotte singels onderaan kan ook, echter onder voorbehoud van fantasiemeubels.
Stuur ons een gedetailleerde foto van het euvel en we bekijken de mogelijkheden.

bottom of page