top of page
IMG_9206.jpg

Ambachtelijk Ecologisch Stoffeerbedrijf

Als ieder begint bij zichzelf zijn we meer dan halfweg...

Atelier Roeck gaat er prat op....al járen werk ik er aan om het meest ecologische stoffeeratelier van Vlaams Brabant te worden en ik denk dat dit al wel aardig gelukt is.

Zowel door het gebruik van natuurlijke materialen voor de bouw van de toonzaal als de werkwijze en keuze van materialen - zo ook door een doorgedreven keuze van stoffeerstoffen die de natuur zo min mogelijk belasten.

Maar het is niet alleen dat, onze schuimen zijn groen door het gebruik van planten bij de fabricage, alle materialen, van de singel tot de lijm zijn van onbewerkte natuurlijke origine. De garens, de veren, de singels, de nagels en nietjes, de natuurlijke vulling - crin végétal of crin animale....alles is van natuurlijke oorsprong en wordt in zijn puurste vorm teruggegeven aan de natuur of 100 % gerecycleerd.

Gecombineerd met....

een zéér uitgebreide stoffencollectie met uitsluitend uit natuurlijke vezels vervaardigde stoffen zoals Katoen, Linnen en Wol. 

Wol, een beetje een vergeten product dat veel meer voordelen biedt dan vele synthetische vezels wiens productie zeer belastend is voor het milieu en nog gretig in de stoffen-industrie worden gebruikt wegens hun lage kostprijs.

bottom of page